Verhuurproces
VAN INSCHRIJVEN TOT INTREKKEN IN SALIX.

Bekijk het verhuurproces in 5 stappen en bereid je voor op wonen in het fijne Salix.

Voorinschrijving

Op 4 mei 2022 is de voorinschrijving gestart. Bij de voorinschrijving kon je alvast jouw voorkeuren aangeven, die ons helpen om jou beter te informeren in aanloop naar je inschrijving.

Inschrijving

Op vrijdag 30 september is de inschrijving Salix gestart. Dat doen wij met een woningzoeker. De woningzoeker is een 3D-plattegrond van Salix, waarop jij maximaal 6 adressen kunt kiezen. De inschrijving is gesloten op 21 oktober.

Toewijzing

Vanaf 21 oktober zullen alle woningen toegewezen worden aan de hand van de huurvoorwaarden en middels een geautomatiseerd systeem. Hopelijk ben jij één van de gelukkigen!

Verificatie

Wij beoordelen het dossier van jou en je eventuele partner o.a. middels Ockto. Als je DigiD hebt, zullen de meeste gegevens automatisch via overheidsbronnen worden gecontroleerd met hulp van Ockto. Heb je (nog) geen DigiD, dan vragen we je om meer gegevens handmatig aan te leveren. Ga naar de FAQ voor meer informatie.

Indien je een huurwoning hebt, vragen we daarnaast nog een verhuurdersverklaring bij je op. Als je momenteel nog een koopwoning hebt, vragen we nog een hypotheekhoudersverklaring bij je op. Dit document kun je dan uploaden in jouw account. Wil je weten wat een verhuurders- of hypotheekhoudersverklaring is? Kijk dan bij de FAQ.

Bekijk de video

Afronding

Is jouw dossier compleet? Dan kijken we die na en gaan we de afrondende fase in. We stellen de huurovereenkomst op en bieden deze digitaal ter ondertekening bij jou aan. Dan volgt uiteindelijk de oplevering waarbij wij een duidelijk inspectierapport opmaken over de staat van de woning. Met de oplevering kun jij je inschrijven in jouw nieuwe woning, waarna Rotterdam letterlijk aan je voeten ligt! De prognose voor de oplevering is aan het eind van het eerste kwartaal 2023. Uiteraard houden wij de geselecteerde huurders op de hoogte van de voortgang.